Wolff

Over Wolff


Wolff Bioscopen
Bioscooponderneming A.F.Wolff BV is in 1939 opgericht door Dhr. A.F.Wolff en is van oudsher gevestigd in Utrecht. De onderneming begon in Utrecht met Flora (nu Camera), Palace (nu gesloten) en City.
 
De geschiedenis van bioscoop Camera in Utrecht gaat ver terug in de tijd. Al in 1909 stond op dezelfde plaats een bioscoop met de naam Flora Bioscoop Theater, vooral bekend vanwege het gebruik van de Loetafoon, voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis. In 1950 werd het theater na een ingrijpende verbouwing heropend onder de naam Camera. In 1956 werd daar een nieuwe bioscoop aan gekoppeld: Studio. Camera bleef de grote filmproducties brengen terwijl Studio zich meer toelegde op het vertonen van kleine kunstzinnige films en het houden van speciale filmweken. In deze oudste bioscoop van Utrecht vond tussen 1966 en 1978 zevenmaal het eerste Nederlandse Film Festival plaats: de Cinemanifestatie.

Momenteel exploiteert de firma 9 bioscopen met in totaal 45 doeken:

Enschede - Wolff Cineast
Enschede - Wolff CineStar
Groningen - Wolff Groningen
Huizen - Wolff Huizen
Nieuwegein - Wolff Nieuwegein
Rotterdam - Wolff Cinerama
Utrecht - Wolff Camera
Utrecht - Wolff Catharijne
Utrecht - Wolff City

Een aantal bioscopen heeft een geheel eigen karakter en specialisatie op het gebied van filmgenre. Zo zijn er commerciële bioscopen, art-houses en bioscopen waar elk genre gedraaid wordt. Met ingang van 1 januari 2011 zijn alle bioscoopexploitaties vanuit Bioscooponderneming A.F.Wolff BV overgedragen aan Utrechtse Filmonderneming UFIO BV, die per 1 september 2011 is hernoemd tot Wolff Bioscopen Holding BV.

ET Programmatie BV
Via dochteronderneming ET Programmatie BV wordt voor nog eens 28 onafhankelijke bioscopen de filmprogrammering verzorgd.


BIOSCOPEN


Voorwaarden | Privacy | © Wolff Bioscopen 2015