Wolff

Kijkwijzer

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsadvies: Alle Leeftijden, 6 jaar, 12 jaar en 16 jaar. Daarnaast zijn er de pictogrammen die de reden van het advies aanduiden: geweld, angst, seks, discriminatie, drugs- en alcoholmisbruik en grof taalgebruik.

Verklaring van de logo's:

Alle Leeftijden= Niet schadelijk/Alle Leeftijden

6 jaar= Let op met kinderen tot 6 jaar

9 jaar= Let op met kinderen tot 9 jaar

12 jaar= Let op met kinderen tot 12 jaar.  Kind(eren) met volwassene wordt (en) toegelaten, personeel wijst begeleider op de classificatie. Kinderen, zonder volwassen begeleider, die naar het oordeel van de bioscoop jonger dan 12 jaar zijn worden geweigerd. Kinderen, zonder volwassen begeleider, wordt bij twijfel over leeftijd naar leeftijd gevraagd en antwoord wordt geaccepteerd.

16 jaar= Geen toegang voor kinderen jonger dan 16 jaar (ook niet begeleid door volwassene). Legitimatie verplicht!

angst= Angst

discriminatie= Discriminatie

drank en drugs= Drugs- en alcoholmisbruik

Geweld= Geweld

grof taalgebruik= Grof Taalgebruik

seks= Seks

Kijkwijzer adviseert niet over geschiktheid
Let op: de adviesleeftijd van Kijkwijzer betekent niet dat een televisieprogramma of film ook zonder meer geschikt is voor kinderen vanaf die leeftijd. Daarover doet Kijkwijzer geen uitspraak. Een voorbeeld: een serieuze documentaire heeft het advies Alle Leeftijden, omdat deze geen schadelijke beelden voor kinderen bevat. De film kan echter toch ongeschikt zijn voor kleine kinderen, omdat de inhoud te moeilijk is.

Voor meer informatie kijk op www.kijkwijzer.nl


BIOSCOPEN


Voorwaarden | Privacy | © Wolff Bioscopen 2017